Τα τμήματά μας

Υπάρχουν τμήματα TaeKwonDo και KickBoxing τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους . Τα τμήματα λειτουργούν στη Λευκάδα και στο Νυδρί.
Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνείτε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Λευκάδα: Έναρξη προπονήσεων Τρίτη 05/09/2023 στις νέες εγκαταστάσεις του συλλόγου.
Νυδρί: Έναρξη προπονήσεων Τετάρτη 13/09/2023 στην αίθουσα του Δημαρχείου Νυδρίου

tae kwon do

Ετυμολογικά το Taekwondo προέρχεται από τη συνένωση τριών λέξεων. Η πρώτη είναι το “tae“, η οποία στα κορεάτικα σημαίνει “πόδι” ή “χτύπημα με το πόδι”. Η δεύτερη λέξη είναι το “kwon“, η οποία έχει την έννοια του “χτυπήματος με το χέρι”. Τέλος το “do” σημαίνει “τρόπος ζωής”. Επομένως συνολικά το Tae kwon do μπορεί να μεταφρασθεί ελεύθερα ως “ο δρόμος του ποδιού και του χεριού”. Το Ταεκβονντο είναι η πιο δημοφιλής πολεμική τέχνη στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα αριθμώντας εκατομμύρια αθλητικά δελτία και αθλούμενους σε όλον τον κόσμο.

kick boxing

Το Κικ μπόξινγκ είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Δημιουργήθηκε αρχικά ως “ένωση” της δυτικής πυγμαχίας με το καράτε, ωστόσο μετέπειτα επηρεάστηκε πολύ και από τη ταϊλανδέζικη πυγμαχία (η οποία έγινε γνωστή μετά τη δεκαετία του ’90). Η προέλευση του είναι από την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα από το καράτε ντο και το ταεκβοντό.


CONTACT