Ετυμολογικά το Taekwondo προέρχεται από τη συνένωση τριών λέξεων. Η πρώτη είναι το “tae”, η οποία στα κορεάτικα σημαίνει “πόδι” ή “χτύπημα με το πόδι”. Η δεύτερη λέξη είναι το “kwon”, η οποία έχει την έννοια του “χτυπήματος με το χέρι”. Τέλος το “do” σημαίνει “τρόπος ζωής”. Επομένως συνολικά το Tae kwon do μπορεί να μεταφρασθεί ελεύθερα ως “ο δρόμος του ποδιού και του χεριού”. Το Ταεκβονντο είναι η πιο δημοφιλής πολεμική τέχνη στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα αριθμώντας εκατομμύρια αθλητικά δελτία και αθλούμενους σε όλον τον κόσμο. Διδάσκουμε το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο σύλλογό μας με πιστοποιημένους προπονητές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπως αναφέρει η αθλητική νομοθεσία, δίνοντας τις κατάλληλες ευκαιρίες πρωταθλητισμού – μοριοδότησης στους αθλητές μας μέσω της Αναγνωρισμένης από το κράτος Ομοσπονδίας (ΑΟΤΕ) .Διδάσκουμε πάντα και πρώτιστα με γνώμονα τις παρακάτω αρχές ( ΕΥΓΕΝΕΙΑ-ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ-ΑΔΑΜΑΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ) , με απώτερο στόχο τη δημιουργία σωστών ανθρώπων και μετέπειτα πρωταθλητών .Το ΤΑΕΚΒΟΝΝΤΟ βοηθάει όλους τους ανθρώπους να απολαύσουν την ζωή μέσω της ισορροπίας του πνεύματος και του σώματος ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την προσωπικότητα.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ TAEKWONDO ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

Το παιδί μαθαίνει πώς να χειρίζεται και να εξωτερικεύει το άγχος, τον θυμό του και άλλα αρνητικά συναισθήματα, διοχετεύοντας την ενέργειά του με έναν υγιή τρόπο – ενέργεια η οποία θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να το οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς (π.χ. στην παραβατική συμπεριφορά, την επιθετικότητα ή τη βία).

Επίσης, βελτιώνει τις συναισθηματικές του ικανότητες, την πειθαρχία, την υπακοή, το θάρρος, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, ενώ επίσης αυξάνει την αυτοπεποίθησή του. Το παιδί μαθαίνει να συγκρατεί την ψυχραιμία του και να έχει αυτοέλεγχο, καθώς επίσης να συμβαδίζει με τους κανόνες της ομάδας και του κοινωνικού συνόλου.

Τα παραπάνω είναι βασικά στοιχεία για την ορθή συμπεριφορά, τη σωστή κοινωνικοποίηση του παιδιού και την ομαλή ένταξή του σε κοινωνικά σύνολα όπως είναι το σχολείο, η οικογένεια, η παρέα του, μια αθλητική ομάδα κλπ.

Επιπλέον, αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης, την αντίληψη και την κρίση του παιδιού, ενώ οξύνει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και την επικοινωνιακή του δεινότητα (λεκτική ή μη λεκτική). Μέσω του Taekwon-Do, το παιδί λαμβάνει ερεθίσματα τα οποία καλείται να αποκωδικοποιήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να αναλάβει δράση σύμφωνα με τη δική του κρίση. Γενικότερα, εξασκεί και βελτιώνει τις διανοητικές και γνωστικές του ικανότητες.

Περαιτέρω, το Taekwon-Do είναι μια ψυχαγωγική, ευχάριστη και παραγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά, τα οποία χαρακτηρίζονται από μια έμφυτη τάση για κίνηση και δημιουργική έκφραση. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους, τα όριά τους αλλά και τις δυνατότητες και ικανότητές τους – αναπτύσσουν δηλαδή αυτογνωσία.

Είναι περιττό να αναφέρει κανείς ότι η επιτυχία ή η αποτυχία της διδασκαλίας του Taekwon-Do εξαρτάται σημαντικά από τον βαθμό στον οποίο τηρούνται και εφαρμόζονται οι αρχές του, αρχές που θα πρέπει να χρησιμεύουν ως οδηγός για όλους τους σοβαρούς μαθητευόμενους.